2015. augusztus 5., szerda

Egyszer zsebre vághatnál*

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy vezető, akit meglepő módon Bélának hívtak. Jól ment sora, ügyesen végezte munkáját, de alkalmanként különféle dilemmákkal szembesült: "Nem vagyok elégedett egy kollégám hozzáállásával, mit tegyek? Volt pár éve valami tréning a visszajelzésről, nem is volt rossz, de a fene se emlékszik." Máskor egy demotivált munkatársa okozott neki fejtörést, vagy azon lamentált, hogy miként lehetne a felülről rájuk kényszerített változásokat elfogadtatni a csapatával. Olyan is előfordult, hogy egy új terület élére került, ahol a gyors bizalomépítés szükségességével szembesült, és az is megesett, hogy egy megakadt projektet kellett volna kilendítenie a holtpontról. "Mi alapján döntsem el, hogy próbaidő után megy vagy marad az új kolléga, ha nem egyértelmű a helyzet?" – merült fel benne egy alkalommal. Aztán az egyik társterülettel gyűlt meg a baja, akik nem voltak valami együttműködőek. A teljesítményértékelési időszakban pedig arról elmélkedett, hogy kinek a fejlesztésébe érdemes invesztálni, és mi alapján válasszon megfelelő fejlesztőeszközt. És így tovább.

Amikor valamilyen konkrét információra van szüksége, általában benyúl a zsebébe, előveszi a telefonját, begépeli a Google-be, és pillanatok alatt rendelkezésére áll a válasz. Arról álmodozott, hogy milyen jó lenne, ha a vezetéssel kapcsolatos dilemmáira is mindig ott lenne kéznél egy mentor, aki egy-két jó ötlettel, gondolattal tudná inspirálni a problémamegoldást. Rövid, egyszerű, konkrét, garantáltan bullshit-mentes tanácsokra lenne szüksége. És persze arra is, hogy az ötletek gyorsan megvalósíthatóak is legyenek.

Így teljesüljön minden kívánsága! Dobay Robi kollégámmal egér- és macskafüleket növesztettünk, hogy Tom és Robby képében zsebre vágható mentorokká váljunk, és ott legyünk kéznél a nap 24 órájában.

Hogy miképp, az megtekinthető a kis- közép- és nagyvállalatok számára fejlesztett Act2Manage applikáció tájékoztató honlapján. Kattints ide a részletekért! (A szerző utólagos kommentje: A linken még a 3.0 verzió található, de 2023. február végén érkezik a 4.0)



*Idézet Rúzsa Magdolna-Presser Gábor: Egyszer című dalából

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.