2015. augusztus 12., szerda

Oda korcsolyázz, ahol a korong lesz, nem ahol most van! - Könyvajánló

Wayne Gretzky, volt profi jégkorongozó kicsit átalakított hitvallását adtam a bejegyzés címének, amit a profi vezetőknek is érdemes megfogadniuk. Azoknak, akik tényleg szeretnének lépést tartani a 21. századi vezetési elképzelésekkel, nem árt tájékozódni, hogy merre tart ma a világ a tanulás, a munka és az emberek vezetésének területén. Az alábbi könyvekből megismerhető, előremutató példákat a mindennapi életünk perspektívájából még kétkedéssel fogadhatjuk, de be kell látni, hogy szinte minden vállalat előbb-utóbb egy globális versenyben kénytelen megállni a helyét, ahol a versenyelőny forrása bizony már nem a fizikai erőforrás, hanem az, hogy az embereik tudását, lelkesedését és alkotókedvét mennyire tudják kamatoztatni.


Ebben az évben többek között az alábbi négy könyvet is volt alkalmam elolvasni ajánlások alapján, és most szeretném a Tudatos Vezetés blog olvasóinak továbbajánlani. Köszönet Koltányi Gergelynek, Emich Szabolcsnak és Vecsernyés Csabának.

A munka világának változásával kapcsolatban javaslom Jacob Morgan: The Future of Work (2014) című könyvét. 

Akit érdekel, merre tart ma a menedzsment innováció, két nagyszerű könyvből tud tájékozódni:

Frederic Laloux: Reinventing Organizations (2014)

Dave Logan - John King: Tribal Leadership (2012)

Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy az oktatás területén milyen innovatív lépések történnek azokban az országokban, ahol eredményesen újítják meg az iskolai képzést:

Ken Robinson: Creative Schools (2015)


Ha még valakinek hátravan pár szabadságon töltött napja vagy hete, és szeret olvasgatni, válasszon a felsoroltak közül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.