2011. február 7., hétfő

Elindult az ICF virtuális Coach Klubja!

Az International Coach Federation (ICF) Magyar Tagozata a Nemzetközi Coaching Hét alkalmával indította útjára virtuális coach klubját. A honlap, mely egy közösségi oldal (membership site), egy szakmai blog, valamint fórumok kombinációja, egyaránt meg kívánja szólítani a téma iránt érdeklődőket, a kezdő és a tapasztalt coach-okat.

A blogon a coaching alapismeretektől a speciális módszerekig találunk majd cikkeket, de lesznek hírek, eseményajánlók, beszámolók, könyvrecenziók és összefoglalók, továbbá nemzetközi kitekintéstre is lehetőség nyílik a szakmával kapcsolatban. Bízunk benne, hogy mind a blog, mind a szakmai fórumok jó lehetőséget adnak a tapasztalatcserére és a tudásmegosztásra. A holnap közösségi oldalára is lehet regisztrálni, majd hasonlóan a Facebook-hoz vagy az iwiw-hez, profiloldalon bemutatni szakmai hátterünket. Így a klub tagjai egymással is könnyebben kapcsolatba léphetnek, és a coaching iránt érdeklődők is megismerhetik a tagokat. A regisztrációval válunk jogosulttá a megjegyzések és a hozzászólások írására. A tagok között privát üzenetváltásra is van lehetőség.

Hiszünk abban, hogy a szakmai fejlődés egyik leghatékonyabb módja a közösségi tanulás. Nem könnyű azonban időt szakítani és egyeztetni arra, hogy egy-egy szakma képviselői gyakran találkozhassanak személyesen. Évente egy coaching konferencia van, az ICF-nél negyedévente tartunk coach klubot. A Web 2.0 viszont az utóbbi néhány évben már megadja számunkra, hogy ennél sokkal sűrűbben eszmét cserélhessünk, ráadásul mindenki abban a napszakban vehet részt a társalgásban, amikor ideje engedi. Ki nap közben, ki hajnalban, ki épp késő este.

Bízunk benne, hogy rövid idő alatt egy aktívan működő szakmai közösség jön majd létre az oldalon, függetlenül attól, hogy a regisztráltak tagjai-e az ICF-nek, akár coachok, akár egyszerűen csak kíváncsiak a kollégák írásaira, témafelvetéseire, kérdéseire és hozzászólásaira.

Aki szeret olvasni és könyvet vásárolni, annak jó hír, hogy megállapodás született a HVG Kiadóval, hogy a Nemzetközi Coaching Hét apropóján az ICF Coach Klub látogatói speciális kóddal 30% kedvezményben (+ ingyenes kiszállítás) részesülnek a gazdasági és a menedzsment könyvek kategóriájából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.