2019. július 24., szerda

Négy ingyenes e-könyv mások és saját magunk tudatos vezetéséhez

Több mint tizenöt éve bosszant, hogy az emberi lények megdöbbentően kis mértékben alkalmazzák a különféle területeken rendelkezésre álló, és viszonylag olcsón, sőt akár ingyenesen is hozzáférhető tudást. Élik az életüket, dolgoznak, vezetnek más embertársakat ijesztően alacsony tudatosság mellett, aztán pedig nagy kerek szemmel csodálkoznak a kívánt eredmények és elégedettség elmaradásán. Először, 2004-ben álláskeresés témában próbáltam megosztani a fejvadászat és a karrier-tanácsadási munkám során összegyűjtött tapasztalataimat egy nyomtatott könyv formájában, 2010-től pedig Tudatos Vezetés címmel írtam már több mint 900 blogbejegyzést menedzsment témában.

Azt mondják, hogy az újszülöttnek minden vicc új. Tapasztalom a saját gyerekeimnél is, hogy ugyanazokat a poénokat sütik el az iskolában, amiket mi évtizedekkel ezelőtt. Akik követik a Tudatos Vezetés blogot, vagy személyes ismerőseim, azoknak már minden bizonnyal a könyökükön jön ki a 2013 óta megjelent négy ingyenes e-könyvem propagálása. Másoknak azonban jelenthet újdonságot és szolgálhat kedvcsinálóul nyári olvasmányként az alábbi könyvek valamelyike (Kindle, iPad és PDF formátumokban elérhető mindegyik):


Ettől lesztek jó vezetők, Béláim! (2013, több mint 100.000 letöltés)

Első e-könyvem az emberek vezetésének alapjairól szól, megmondó stílusban. Tizenhat vezetői viselkedésformára próbálja rábírni az olvasót, melyek segítségével garantáltan ki fog emelkedni a jelenlegi vezetői populációból. Szeretettel ajánlom mindazoknak a tehetséges fiataloknak, akik vezetői felelősséget már kaptak, azonban túl sok segítséget hozzá nem nagyon. Töltsd le most!

Vezetés a nyúlon és az alapokon túl (2014, kb. 29.000 letöltés)

A második e-könyvem már tapasztalt vezetőknek szól, talán a legfontosabb üzeneteket tartalmazó könyv az összes közül. A vezetői működés számos lényeges aspektusát jóval nagyobb mélységben taglalja, és észosztás helyett inkább elgondolkodtatni szeretné az olvasót. Ha tisztességes, felelős, értékteremtő vezetővé kívánsz válni, találni fogsz benne értékes gondolatokat. Töltsd le most!

Vezetői séta a sztratoszférában (2016, kb. 16.000 letöltés)

A harmadik e-könyvem témája a menedzsment innováció, tehát nyilvánvalóan az előzőeknél szűkebb célközönséget próbál megszólítani. Bár manapság, néhány év elteltével már minden az agilitásról hangos, és fű-fa-bokor scrum masternek titulálja magát, 2016-ban még meglehetősen ufónak nézték azokat a szervezeteket, akik a széles körben elterjedt működési gyakorlatokat felrúgták, és ha úgy tetszik, teljesen újra cserélték a szervezeti operációs rendszert. Ha érdekel, honnan fúj a szél és merre tart a menedzsment világa, sok konkrét szervezeti példáról olvashatsz a könyvben. Töltsd le most!

Eredményesen és boldogan (2017, kb. 26.000 letöltés)

Eleinte nagyon fáztam attól, hogy szélesebb közönséget célzó könyvet írjak, és abban sem voltam egyáltalán biztos, hogy az önsegítő tartalmak gyártóinak sorába szeretnék beállni. Végül arra jutottam, hogy a korábbi e-könyvekre is jellemző szakirodalmi megalapozottsággal, de rövid terjedelemben és könnyen olvasható stílusban fogok tudni segíteni az olvasóknak abban, hogy a tudatosságuk fokozásával eredményesebb és boldogabb lehessen az életük. Persze nincs csodaszer, engergiabefektetés és erőfeszítés nélkül nincs siker. Ha viszont hajlandó vagy cselekedni, minden esélyed megvan rá, hogy az életedet az általad kívánatosnak tartott irányba kormányozd. Töltsd le most!


Ha már olvastad valamelyik e-könyvemet a fentiek közül, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg ezt a blogbejegyzést a LinkedIn-en vagy a Facebook-on, hogy olyanokhoz is eljuthassanak ezek az ingyenes kiadványok, akikhez eddig nem! Köszi!

(A fenti számadatok frissítve 2022 október 2-án. A szerk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.