2016. június 29., szerda

20 érzés, aminek helye van, sőt szükséges a munka világában

Sokszor hallani, hogy az érzelmeinket ne vigyük be a munkahelyre. Ez baromság, mert az érzéseinket és a gondolatainkat ugyanúgy nem tudjuk a bejáraton kívül hagyni, mint a sípcsontunkat vagy a vesénket. Inkább annak a javaslatnak van értelme, hogy a kontrolálatlan, másokat terhelő negatív érzelmi megnyilvánulásokat hanyagoljuk.

A munkahelyen számos olyan érzésed támadhat, ami egyaránt hasznos a cégnek és saját magadnak. Ezekre a belső világunkon kívül az emberi kapcsolatoknak van a legerősebb ráhatása, beleértve a vezető viselkedését. Érezheted úgy, hogy a vállalatnál elfogadnak, értékelnek, kedvelnek, megerősítenek és bíznak benned, továbbá azt is, hogy együtt éreznek veled és biztonságban vagy. Érezheted magad fontosnak, hasznosnak, boldognak, vidámnak, magabiztosnak, elégedettnek, izgatottnak, lelkesnek, szenvedélyesnek, kíváncsinak, hálásnak, optimistának vagy nyugodtnak.


Hogy érzik magukat a munkatársaid a tőled jövő impulzusok következtében? A fent felsorolt 20 érzést mennyire tudod kiváltani a működéseddel? Vagy éppen pont ellenkezőleg: elhanyagolva, figyelmen kívül hagyva, lealacsonyítva, elbizonytalanítva, szorongással vagy akár félelemmel telve érezhetik magukat a kollégáid? Stresszesek és pesszimisták? Unatkoznak és motiválatlanok?

A pozitív érzések töltik meg élettel a munkahelyet, azokból fakad többek között a jó teljesítmény, az elköteleződés, az együttműködés és a fenntarthatóság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.