2012. június 22., péntek

Szigorúan képzelt levél egy gyakori vezetői hibáról


Kedves Olvasók! Örömömre szolgál, hogy ismét vendégszerzővel szolgálhatok a Tudatos Vezetés blogon. Kérésére a következőképp aposztrofálom: "Kötcsei Csaba, footballanalfabéta, leendő tudatos vezető és az Ingatlan.com ügyvezetője". Fogadják szeretettel alábbi írását és ha szükséges, gyakoroljanak Önök is önkritikát, ahogy Platini úr tette képzeletben:

Küldi: Michel Platini, UEFA elnök
UEFA főhadiszállás, Nyon, Svájc
Címzett: Kassai Viktor és bírótársai
Kapja még: UEFA Játékvezetői Testület

2012.06.21.

Kassai eltiltása és az én mulasztásom

Tisztelt Kassai-team, kedves bírókollégák,

Mint tudjátok, a Kassai Viktor vezette magyar bírócsapat az Anglia-Ukrajna mérkőzésen két jelentős hibát vétett. Egy lest nem jelzett, majd az ebből kialakuló támadás végén az angol kapuban egy labdányira bent lévő gólt Vad II. gólbíró nem jelezte, így Kassai azt nem adta meg. Az UEFA játékvezetői testülete ezek után úgy döntött, hogy Kassainak nem biztosít további lehetőséget az Euro 2012-n.

Mint az UEFA vezetője ezúton szeretnék elnézést kérni Kassai Viktortól, bírótársaitól, az ukrán csapattól, a futballszakmától és a nézőközönségtől.

A hibát ugyanis én vétettem.


Évek óta húzódik a vita a szövetségben, hogy bevezessük-e a videóbírót a mérkőzéseken. Ennek a vitának máig nem tettünk pontot a végére. Ennek a mulasztásnak az áldozata Kassai és csapata, valamint az ukrán válogatott.

A média ugyanis nem tökölt annyit, mint mi. Folyamatosan fejlesztették a mérkőzésekről szóló közvetítések színvonalát. Egy észre nem vett leshelyzet, egy meg nem adott gólt ma már másodpercek alatt kikockáznak, visszapörgetnek a tévéadók. Pillanatok alatt kiderülnek az esetleges bírói tévedések. A képernyők előtt ülő szurkolók tíz-, százmilliói valós időben, a technika segítségével összehasonlíthatatlanul pontosabban tudnak megítélni egy-egy vitás helyzetet a tv-képernyők előtt, mint a profi bíráink, élőben a meccsen.

Az én mulasztásom az, hogy továbbra is fakarddal küldjük ki kiváló bíróinkat a csatába, holott már rég használhatnák a neutronágyút. Ezáltal minden jóakaratuk, felkészültségük és odafigyelésük ellenére köznevetség tárgyává és mémgyárak célpontjává válnak. Mi pedig csak fokozzuk a nyomást azáltal, hogy büntetjük őket, a technikai hiányából fakadó, természetes - és kivédhető - emberi tévedésekért.

Kedves Viktor, bírótársak, ukrán csapat, futballszakma, tisztelt nézőközönség! Elnézésüket kérjük a mulasztásunkért, és haladéktalanul nekiállunk a korhoz illő technológia bevezetésének a mérkőzéseken.

Tisztelettel,
Michel Platini
UEFA-elnök

3 megjegyzés:

  1. Kontrasztként Kassai nyilatkozata az MLSz.hu-ról(ez nem fikció):
    "Rendkívül csalódottak vagyunk, érzékenyen érintett minket a hiba. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a sikereket is csapatban értük el, és a felelősséget is igazi csapatként kell vállalnunk. Azért is viseljük nehezen a történteket, mert tudjuk, hogy nagyon sokan bíztak bennünk. Ami történt, azt nem tudjuk megváltoztatni. Téves ítéletünk miatt haza kellett jönnünk, és el kell fogadnunk, hogy számunkra korábban ért véget az Eb, mint azt terveztük, hiszen nagyot hibáztunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy a csapatom minden tagja erőt fog meríteni ebből a kudarcból, és a következő szezonban ismét bizonyítani tudjuk, hogy a világ élvonalában van a helyünk."

    http://www.mlsz.hu/kassai-viktor-a-felelosseget-is-igazi-csapatkent-kell-vallalnunk

    VálaszTörlés
  2. Hát igen Csaba, ez már profi vezetői viselkedés!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.