2016. május 17., kedd

Megújult a ManageMentor, az első vezetőfejlesztő applikáció

Épp egy évvel ezelőtt indult el a ManageMentor app 1.0 verziója, mely egyszerűen megfogalmazott, praktikus javaslatokkal segít a menedzsereknek az emberek vezetésével kapcsolatos dilemmáik megoldásában, és a coachingból kölcsönvett módszerrel, konkrét vállalások megtételén keresztül támogatja a tudás gyakorlatba ültetését. A felnőttek ugyanis elsősorban tapasztalati úton tanulnak: azokat a viselkedésformákat építik be szokásként az életükbe, amelyeket kipróbáltak és beváltak számukra. Az előadások, a tréningek vagy az olvasás önmagában nagyon alacsony hatásfokkal eredményez fejlődést. Muszáj a tanultakat mielőbb kipróbálni a gyakorlatban, különben rövid úton elpárolognak a fejünkből az egyébként értékes gondolatok.


Az elmúlt egy évben rengeteg adatot gyűjtöttünk az okostelefonokra optimalizált applikáció felhasználói szokásairól, és természetesen szorgalmasan jegyzeteltük a visszajelzéseket is. Arról is megbizonyosodhattunk, hogy a játékos elemek rendszere (pontgyűjtés, trófeák, kihívások, szintek, visszajelzés az előrehaladásról, következmények/vállalati jutalmak) bizony a felnőtteknél is pozitív hatást gyakorol a felhasználói aktivitásra. Mindezen tapasztalatokat és adatalapú következtetéseket beépítve készítettük el a ManageMentor app 2.0 verzióját. A legfontosabb újdonságok a következők:

  • Sok felhasználó érezte úgy hogy egy-egy javaslatot szívesen megosztana kollégájával, ismerősével. Most már ezt egy mozdulattal megteheti, email üzenet formájában.
  • Az app egyik legfontosabb funkciója a konkrét vállalástétel elősegítése. Az új verzióban sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet beállítani a vállalás határidejét.
  • Arra is nyílik lehetőség, hogy a vállalásokat közvetlenül a telefon naptárába exportálja a felhasználó.
  • A szabad szavas keresési funkciót úgy fejlesztettük tovább, hogy könnyebben találjon a vezető inspirációt az aktuális dilemmájára.
  • Gyorsabb, ergonomikusabb és szebb is lett az app.

Az elmúlt évben jó néhány vállalati ügyfelünkkel ötleteltünk arról, hogy az applikáció hogyan integrálható más fejlesztési módszerekkel, és több ötletet meg is valósítottunk. Volt arra példa, hogy az applikációra építettük a fejlesztő programot, és tematikus workshopokkal egészítettük ki az online tanulást. Máshol pedig fordítva: egy meglévő képzési program utánkövető eszköze lett a ManageMentor app, támogatva a tanultak gyakorlatba ültetését. Olyan ügyfelünk is volt, aki abban látott fantáziát, hogy az évekkel ezelőtt már vezetőképzésben részt vett kollégák számára játékosított formában, önálló programként nyújtson tudásfrissítési lehetőséget, persze ugyanúgy az ismeretek beépítésre helyezve a hangsúlyt. A ManageMentor koncepciója egyébként annyira újdonságnak számít a vezetőfejlesztés területén, hogy nem csak hazai bevezetéseken volt alkalmunk dolgozni, hanem több nemzetközi nagyvállalat is tervezi a globális vagy regionális implementációját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.