2015. november 18., szerda

Lehetséges és meg is éri családbarát céget építeni

Idén már harmadik alkalommal adta át a Három királyfi, három királylány mozgalom a Családbarát Vállalat díjat azoknak a kis-, közép- és nagyvállalatoknak, akik a mindennapi gyakorlatukban olyan működést honosítanak meg, amely könnyebé teszi a munka és a gyermekvállalás összehangolását. 

Könnyen belátható, hogy a vállalatoknak olyan kollégákra van szükségük, akik jól össze tudják egyeztetni a magánéletüket és a gyermekeik terelgetését a munkavégzéssel. Akár sikerül, akár nem, hatással lesz az elvégzett munka minőségére. Ez nem utópia: számos munkáltatónál már évek óta léteznek olyan gyakorlatok, amelyek rugalmasabbá teszik a munkavégzés kereteit.  Tapasztalataik szerint viszonzásul a dolgozók részéről ugyancsak fokozott rugalmasságot, fókuszált és célratörő munkavégzést, valamint elkötelezettséget és lojalitást kapnak. Ahogy korábban már írtam erről: manapság egyre inkább a munka és a magánélet egyensúlya helyett a két terület működőképes integrálását érdemes célként magunk elé tűzni. Ebben pedig a munkáltatónk nehezen megkerülhető szereplő.


A három méretkategória 2015-ös díjazottjai megérdemlik, hogy felsoroljuk őket:

Nagyvállalatok:

1. K&H Bank
2. National Instruments
3. Magyar Telekom / T-Systems

Középvállalatok:

1. BDO
2. Fornax
3. Prolan

Kisvállalkozások:

1. Sonrisa
2. Bringóhintó
3. SHS

A mozgalom által üzemeltetett balansz.info honlap egyébként nagyszerű kiindulópont azoknak a cégeknek, akik szeretnének elindulni ezen az úton. Számos gyakorlat alkalmazása ugyanis tényleg csak a cégvezetés szándékán múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.