2014. október 20., hétfő

Így valósulhatnak meg a vágyaid

A képet sajátkezűleg hamisítottam
A hétvégén Kylie Minogue koncerten voltunk. (Nem röhög!) Jómagam kísérőként vettem részt, mivel távol áll tőlem a diszkózene, viszont meg kell hagyni: a produkció vérprofi volt. Most távolodjunk el egy kicsit a koncertről, hogy aztán ismét visszaérkezhessünk.

Egyszer volt, hol nem volt, egy brazil legény. Hogy, hogy nem, fogalmam sincs, de mindenesetre valahogy idevetődött Budapestre. Feltett szándéka volt, hogy selfie-t készítsen Kylie Minogue-gal. Vett hát egy olyan jegyet, ami lehetővé tette az első sorokban csápolást, és felvázolta a Nagy Tervet. Elballagott egy egyedi igényeket is kiszolgáló pólónyomtatóhoz, majd ott készíttetett magának egy nagy fehér pólót, mellén hatalmas betűkkel: "I want a selfie with Kylie." (Azóta utánaolvastam, e popsztár nagy selfie-készítő hírében áll, ennek a turnénak a londoni koncertjén a színpad tövéből kért egy telefont és fotózott egyet a tömeggel a háttérben.) Na szóval ez a brazil legény látott esélyt, vitte a pólót, kivárta a megfelelő pillanatot a koncert vége felé, amikor egy kicsit lecsendesedett a tuctuc és az énekesnő előrement a színpad legelejére. Ekkor felhajította neki a pólót. Kylie úgy nézett ki, mint aki egy pillanatra elgondolkodik, felvegye-e, aztán megnézte, mi van rajta. Vette a lapot, kérdezte, hogy kitől származik. Persze a fél Aréna feltette a kezét, de néhány kör után sikerült leszűkíteni a kört a brazil illetőre. Úgyhogy fel a színpadra, a gyerek el se hitte, hogy sikerült, aztán készült is a közös fotó, mindenki nagy örömére, általános derültség közepette. Próbáltam utánakeresni, hogy vajon ez véletlenül megtörténik-e minden turnéállomáson, de nem, szóval autentikusnak tűnik a sztori.


Bár az efféle vágyak idegenek tőlem, mindig nagyra becsülöm, amikor valaki megálmodik egy elképzelést, kifundálja az oda vezető utat, végig is járja azt, majd a végén a szerencse is mellészegődik és megvalósul az álma. Tök mindegy, hogy grandiózus-e az elképzelés, mint a holdra szállás, vagy apróság, mint egy különleges vacsora megfőzése a barátoknak. Vagy akár egy közös fénykép egy világsztárral.

A képlet nem túl bonyolult: álom + kifundálás + tervezés + rigorózus megvalósítás +  kockázatvállalás + egy csipet szerencse (vagy ízlés szerint deus ex machina) = eredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.