2020. március 9., hétfő

Könyvajánló - Dobay Róbert: Mégis, mire számítottál?

Dobay kolléga éveken át rendszeresen megosztotta velünk megfigyeléseit arról, amikor vállalatok vagy egyéb szervezetek különféle divatirányzatoknak, management hype-oknak, szolgáltatói ígéreteknek vagy más jól hangzó féligazságoknak felülve intézkedéseikkel végképp nem azt az eredményt érték el, amit szerettek volna. “Mégis, mire számítottak???” – fogta a fejét és tette fel a költői kérdést. Aztán egyszer csak előállt az ötlettel, hogy megírhatna belőlük egy csokrot könyv formájában, aminek az lehetne a címe, hogy “Mégis, mire számítottál?” Még csak ez az egy mondat volt meg belőle, de már azt is baromi jó ötletnek tartottam. Persze azt is tudtam, mint könyvírásban már némi gyakorlatot szerzett figura, hogy innen még elég hosszú út vezet az elkészülésig. A tavalyi évben rengeteget dolgozott rajta: alapos szakirodalmi áttekintést végzet, összegyűjtötte a személyesen megtapasztalt történeteit, aztán már “csak” meg kellett írni. Karácsonyi meglepetés gyanánt volt alkalmam szakmai lektorálási célból elsőként elolvasni, amit 48 óra alatt meg is valósítottam, mert alig bírtam letenni. A tudomány, a tapasztalat, a kritikus gondolkodás, valamint karót nyelt akadémikus stílus (helyett a közvetlen lazaság) kombinációja tette számomra különösen értékessé a könyvet.


Nincs kétségem afelől, hogy az olvasók egy részének belezsibbad majd a feje a nagy bólogatásba. De abban is biztos vagyok, másoknál kiveri majd a biztosítékot. Különösen ott, ahol masszív kognitív disszonanciát okoz az akár általuk is évekig alkalmazott vezetési vagy HR módszerek és eljárások szétbombázása. A szerző nem áll meg a kritikák megfogalmazásánál, ahol van jobb ötlete, nem tartja magában. A teljesség igénye nélkül néhány téma:

  • A visszajelzés tényleg javítja a teljesítmény?
  • A talent programok termelik a jól teljesítőket?
  • A gyengeség a fejlesztendő területeink?
  • A teljesítmény határozza meg leginkább a karrierlehetőségeket?
  • Az embereket ösztönözni kell a munkára?
  • A jó vezetőnek van ideális profilja?
  • Adatok alapján jobb döntéseket hozunk?

Sokat beszélgettünk arról, hogy milyen módon jelenjen meg a könyv, melynek terjedelme inkább egy nyomtatott könyvé, mint egy tipikus e-book-é. Mivel azt szerette volna, hogy sok emberhez eljusson, ingyenesen teszi letölthetővé, hasonlóan az én e-könyveimhez. Volt azonban egy nagyszerű ötlete, kár, hogy nem én találtam ki, pláne, hogy nem korábban. Ha az olvasó értékesnek találja saját maga számára a könyvet, akkor Dobay Robi az alábbiakra kéri tőle:

“A könyv ingyenes publikációja mellett döntöttem, nem kérek pénzt azért, mert megosztom a megéléseimet, tapasztalataimat. Fontos számomra az, hogy támogassam a közösséget, melyben élek és dolgozom, ezért arra szeretnélek kérni, hogy ha tetszett a könyv és szívesen támogatod az AmCham Alapítvány “Angol Klikk” programját, amely rászoruló gyerekeket tanít angolul beszélni, utalj az alapítvány számlájára egy számodra szimpatikus összeget “Mégis, mire számítottál” megjelöléssel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.