2013. december 23., hétfő

Egy óra befektetés, ami jövőre busásan megtérül

Már nem terveztem az idén blogbejegyzést írni, de meggondoltam magam. Elöljáróban annyit, hogy az utóbbi években két, látszólag egymásnak ellentmondó megfigyelést tettem:
  • amit nem tűzöl magad elé célként, az nem is fog megvalósulni, amit viszont megfogalmazol, leírsz és rendszeresen szem előtt tartasz, az jó eséllyel teljesül (akár teljes mértékben, de részben, vagy némi csúszással biztosan)
  • minden Szilveszterkor megállapítom, hogy olyan jelentős dolgok is történtek velem az elmúlt egy évben, amit előző év december 31-én végképp nem gondoltam volna (család bővülése, költözés, utazás, munkával kapcsolatos nagy változás, könyvpublikálás, stb.)
Sokszor hallottam már azt a véleményt, hogy nem szeretnének az emberek egy bizonytalan világban hosszabb távú célokat vagy jövőképet meghatározni, mert akkor kötve éreznék magukat, nem tudnának improvizálni. Szerintem ez egyáltalán nincs így. Jó ha tartunk valamerre a mai tudásunk szerint, mert akkor legalább teszünk előrelépéseket a kívánt irányba, aztán ha a helyzet másképp hozza, nyugodtan újratervezhetünk, módosíthatjuk a célokat.


Hogy milyen lehetőségeket dob majd elénk a gép 2014-ben, arról fogalmunk sincs. Majd arra reagálunk ott és akkor. Annak viszont feltétlenül van értelme, hogy értékeljük az elmúlt évünket, tanuljunk belőle, és a mai ismereteinknek megfelelően rúgjuk előre a labdát a jövő évre.

Ajánlok egy nagyszerű kis munkafüzetet, ami segít nekünk ebben. Csak egy toll és egy kis félrevonulás kell hozzá. Erről az oldalról lehet letölteni. Garantálom, hogy aki rászánja a kitöltéshez szükséges egy-két órát, a jövő évben a célok teljesülése terén bőségesen visszakapja az erre szánt befektetést.

Jönnek a csendes ünnepnapok, el lehet rajta rágódni.

Köszönöm Emich Szabolcsnak, hogy megosztotta ezt az eszközt a Facebook-on, így én is rátalálhattam.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.