2013. május 2., csütörtök

Ettől lesztek jó vezetők, Béláim!


Tátátátá! Megszakítjuk adásunkat, hogy egy eget rengető hírről számolhassunk be minden Bélának, Józsinak, és egyéb keresztnevű, sörrel és virslivel tegnap degeszre majálisozott, és az kiheverni szándékozó olvasónak. Aki alkalmanként követi ezt a blogot, vagy volt már képzésemen, az tudja: nem nagyon jellemző rám az egyirányú észosztás. Inkább az a célom, hogy hiteles forrásból származó, lehetőleg kutatásokkal is alátámasztott, értelmes vezetési ismereteket, nemzetközi szinten bevált gyakorlatokat osszak meg, aztán rábízzam az emberekre, hogy levonják a következtetést és használják belőle, ami tetszik nekik.

Már csak néhány tucatot kell aludni, és megjelenik az eddig legjobban sikerült e-könyvem Ettől lesztek jó vezetők, Béláim címmel. E korszakalkotó, paradigmaváltó, az emberiség mindennapjait pozitív irányba előmozdító mű szakít az eddigi, visszafogott információmegosztási hagyományaimmal. Az új e-könyvben, kérem szépen, meg fogom mondani a NAGY OKOSSÁGOT arról, hogy miként válhatsz Te is jó vezetővé, ha egy félévet rászánsz a dologra.


Ha a megjelenés napjáig nem gondolom meg magam, nagyszerű alkotásom tizenkét javaslatot tesz számodra az emberek vezetésével kapcsolatban, aztán további négyet saját magad menedzselésével összefüggésben. Ez utóbbiakra azért van szükség, mert aki még magát se tudja hatékonyan elirányítgatni, az egyelőre ne vállaljon a nyakába további embereket. Egyszer láttam egy filmet, sajnos nem emlékszem a címére, amelyben valamiféle szenvedélybetegségből kigyógyult pácienseket úgy engedtek útjukra, hogy kaptak egy cserepes virágot. Ha fél év múlva a növény még él, azt tanácsolták, hogy vegyenek egy kisállatot. Amennyiben a kisállat még nem dobta fel a pacskert a rákövetkező hat hónapban, akkor bátran kezdhetnek akár partnerkapcsolatba is. Valahogy így érzek az emberek vezetésének tárgykörében is, ezért került bele az utolsó négy javaslat az e-könyvbe.

Mivel e kiváló menedzsmenttudományi remekmű már publikálása előtt best-sellerré vált, úgy döntöttem, hogy ingyenesen teszem majd letölthetővé. Első körben az Apple Bookstore-ból iPad készülékeken lesz elérhető, aztán tervezem Kindle-re szánt formában is közzétenni, végül pdf-ben is olvasható lesz, hogy minél több honfitársunk életét aranyozhassa be a hatása.

Előre is köszönöm Kamrás Orsolya pótolhatatlan szerkesztői közreműködését, mely lehetővé teszi, hogy a tökéletesnél egy hajszálnyival jobb legyen a szöveg minősége. Hálás vagyok továbbá Pusztai Csaba doktor úrnak, aki a távoli Japánban, a zen szellemében készíti el lélegzetelállítóan artisztikus karikatúráját az e-könyv borítójára.

Ugye már alig várjátok, hogy rábökhessetek a "LETÖLT GOMB"-ra! (már meg is teheted - a szerkesztő megjegyzése)

Na felébredt a család, nem érek rá tovább itt írogatni.

9 megjegyzés:

  1. Kindle mikor várható?

    VálaszTörlés
  2. Nagyban függ attól, hogy a nyelvi lektorálás mikorra készül el, remélem néhány héten belül meglesz. Utána jön a betördelés az iPad verzióba, ez fog először megjelenni. Addig kiderítem, mi a legjobb mód a Kindle verzióra. Becslésem és vágyam szerint ebben a hónapban mindkettőnek meg kellene jelennie.

    VálaszTörlés
  3. Kötcsei Csaba2013. május 2. 22:44

    Bizom benne, hogy e poszt szellemiseget, stilusat es karakteret velhetem majdan felfedezni a Korszakalkoto Mu enmagaban is. Varom!
    Kötcsei Csaba

    VálaszTörlés
  4. Mondtad, hogy összeírsz majd néhány dolgot nekem, de azt hittem, anonym lesz... :)

    Apáti BÉLA

    VálaszTörlés
  5. Úgy gondoltam, Bélám, hogy a sok Béla között majd nem leszel feltűnő :-)

    VálaszTörlés
  6. Dr. Víziló azt üzeni, hogy neki nincs ideje ilyen baromságokra, hogy holmi e-könyvekben szerepeljen. :-)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Tamás, Kedves Béla társaim :-)!

    Szeretnék egy észrevételt tenni a "Tanuld meg kezelni a stresszt!" résszel kapcsolatban.



    Javasolnám megnézésre, olvasásra az alábbi linkeket:
    https://www.youtube.com/watch?v=u20vVbhpM50
    http://www.amazon.com/dp/1401383335

    A linkek fő mondanivalói ( már amennyire emlékszem :-) ):

    1.
    A világot sok nézőpontból lehet szemlélni. Nincs olyan, hogy objektív világ. Csak szubjektív világok vannak.

    A Ti feladatotok, Béláim, hogy olyan nézőpontot, világképet, világot válasszatok, ami nektek a legmegfelelőbb, amiben a legeredményesebbek/boldogabbak stb tudtok lenni.

    pl amiben kevésbé van a stressznek hatása rátok. MOndjuk azért, mert nem stresszként fogjátok fel, hanem máshogy. Pl olyan eseményként, amiből tanulni lehet vagy kihívásként vagy egyszerűen csak egy olyan eseménynek, adottságnak, mint ahogy a fa leesik a fáról.

    Ez az egyik mondanivalója a könyvnek.

    2.
    A másik fontos mondanivalója, hogy soha sem tudhatod teljesen biztosan, hogy egy eseménynek amit most rossznak gondolsz, a jövőben esetleg tényleg csak rossz hatása lesz. Lehet, hogy olyan útra visz vagy kényszerít, amin végül jobban fogod érezni magad. Gondoljátok át, hogy hányszor volt az életetekben olyan, hogy aggódtatok valamin vagy rossz dolog történt veletek és visszagondolva mennyi esetben derült ki végül, hogy fölösleges az aggodalom, fölösleges a stressz vagy akár még sokkal jobban is jártatok. Vagy fordítva: hányszor volt, hogy örültél, hogy mekkora szerencséd volt és később akár 1-2 év múlva a szerencséd egy zsákutcába vezetett.

    Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nyugodtan ugorjunk ki az ablakon, mert lehet, hogy nem törjük ki a nyakunkat, hanem csak annyit, hogy gondoljuk át, hogy ami most rossz dolognak tűnik, az nem is biztos, hogy rossz, lehet, hogy jó, lehet, hogy erre volt szükséged, hogy tovább fejlődj de az is lehet, hogy csak simán törvényszerű, ami ellen fölösleges kapálózni és máshol kell a megoldást keresni.

    raki

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.