2012. december 18., kedd

Személyes számvetés és tanulságok, 2012

Itt az év vége, a visszatekintés ideje. Elég ritkán szoktam személyes témákról írni, mondván kit érdekel. De ez mégiscsak az én blogom, a blog pedig napló, más naplóm pedig nincs. Így végignézve az évet, elég sok mindennel sikerült foglalkozni és eredményesnek tekinthetem ezt az időszakot. Az elmúlt 16 évben, amióta az üzleti életben ténykedek, megfigyeltem, hogy a saját eredményességem semmiféle összefüggésben nincs a gazdasági trendekkel. Mindegy, mi történik a makrokörnyezetben, a boldogulás leginkább magamon és a mikrokörnyezeten, az általam ismert emberek aktuális tervein és döntésein múlik.

Fő tevékenységem a Tudatos Vezetés programok megtartása volt: 4 csoportban 35 vezetőnek segítettem a tanulásban saját fejlesztésű tréningsorozat és coaching kombinációjával. Ebből egy nyitott és három vállalati képzés volt. Most is megerősödtem három legfontosabb meggyőződésemben: (1) tanulási folyamatokban kell gondolkodni, (2) a coaching feltétlenül kell az ismeretek beépüléséhez, és (3) aki akar, az tud is fejlődni vezetőként, akárhonnan indul.


2012. október 17-én mutattuk be Tudatos Vezetés kutatásunkat a KPMG Akadémián, melyet Dr. Tomka Jánossal és Pusztai Csabával készítettünk. Nagyon fontos visszaigazolás volt számomra a kutatás eredménye két fő tekintetben is: egyrészt, hogy a hazai vezetőknek segíteni kell abban, hogy a vezetési ismereteket ténylegesen beépítsék munkájukba, ne csak elméletben legyenek tisztában velük. Másrészt pedig, hogy a tudásszerzést coachinggal és visszajelző rendszerekkel kell ehhez kombinálni.

Társadalmi munkában az idén a nemzetközi coach szövetség, az ICF Magyar Tagozatának elnöki feladatait is elláttam. A tagozat idei eredményei közül négy dolgot emelnék ki. A világ több mint 100 tagozata közül mi voltunk a legeredményesebbek tagságmegtartásban, 93%-kal. Megvalósult egy közel 50 tagot bevonó társadalmi felelősségvállalási projekt kb. 20 millió Ft értékben. Az ICF globális központja tagozati díjban részesítette a hazai közösséget. Mindezzel párhuzamosan 35%-kal nőtt a tagozat létszáma.

A KPMG Akadémia Felső Vezetői Akadémiájának két évfolyamán működtem közre, ahol a vezetői kiválóság modult tartottam. Büszke vagyok rá, hogy ilyen oktatói csapat tagja lehetek. Arra pedig különösen, hogy a Felső Vezetői Akadémia tavaszi évfolyamán a második legjobb visszajelzést kaptam, ősszel pedig, immáron másodszor, a hallgatói értékelések alapján első lettem.
Közel 90 cikket írtam a Tudatos Vezetés blogra, amit eddig kb. 50 ezer alkalommal látogattak meg. Megszületett a napokban a Csináld utána! blog is, ami jó példákkal fog szolgálni az olvasóknak akkor is, amikor sok minden elveheti a kedvüket. Jövőre legalább ötven, többnyire hazai történetet fogok elmesélni, amelyben a képességek, az akarat és a kitartó munka elismerésre méltó eredményt hozott.

Voltam színes rajztanfolyamon és létrehoztam Dr. Vízilót, a menedzsment-tanácsadót, sokak örömére és sokak bánatára.

Hát ez volt 2012-ben. Megtisztelő, hogy az ügyfelek közül többen is, akikkel az utóbbi években dolgoztam, még a 2013-as év indítása előtt jelezték, hogy jövőre is szeretnék a megkezdett közös munkát folytatni, illetve új Tudatos Vezetés csoportokat indítani. Köszönöm a bizalmat!

Egyúttal szeretnék minden kedves Olvasónak Boldog Karácsonyt kívánni!

5 megjegyzés:

  1. Szia Tamás! Gratulálok az elért sikereidhez, szép teljesítmény! Neked is Boldog Karácsonyt! Edgár

    VálaszTörlés
  2. A jó Isten adjon sok erőt és egészséget a folytatáshoz! Csak így tovább! :)

    AB

    VálaszTörlés
  3. Kedves Tamás! További sikereket kívánok Neked! Büszkék vagyunk Rád, ahogy képviseled minden területen a coaching szakmát! Szép Karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánok! Kovács Éva / coach

    VálaszTörlés
  4. Hey To'mász! You're the man! :-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm kedves szavaitokat, viszont kívánom!

    Tamás

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.