2012. december 10., hétfő

Kistestvér született


Tavasszal három éves lesz a Tudatos Vezetés blog, itt volt hát az ideje, hogy megszülessen a kistestvére. Rendszeresen találkoztam az utóbbi években olyan történetekkel, ahol megérintett egy-egy tiszteletreméltó teljesítmény. Mindegyiknél a képességek/tehetség, az akarat/szenvedély és a kitartó munka kombinációja hozta meg a sikert, amit külső mérce igazolt, akár hazai, akár nemzetközi szinten. Jobb híján ezeket a sztorikat a vezetéssel foglalkozó blogomon osztottam meg, bár nem feltétlenül volt sok vezetői vonatkozásuk.


Elszomorítóak azok a folyamatok, társadalmi történések, amiket az utóbbi évtizedekben megtapasztalhattunk. Én magam önvédelemből igyekszem kívül helyezni magam a közéleten, régóta nem nézek híradót, nem bosszantom magam az épp aktuális, politikai oldaltól függetlenül teljesen hiteltelen rezsim viselkedésén. Katasztrofálisnak és reménytelennek látom az egészet.

Ezzel párhuzamosan viszont reményre adnak okot azok az egyéni vagy csoportos sikerek, amiket honfitársaink elérnek tudományos, műszaki, gazdasági, művészeti vagy bármi egyéb területen, történjenek azok a globális arénában vagy egy kis falu helyi közösségében. Új blogomon, melynek neve Csináld utána!, jó példákkal szeretnék szolgálni az olvasóknak. Arra szeretném őket bátorítani, hogy erős akarattal, képességeik fejlesztésével és kitartó munkával kövessék ezeket a mintákat. Bármennyire is ezt sugallta a média, a sikert nem adják ingyen, nem lehet gyorsan se meggazdagodni, se népszerűvé válni. Legalábbis fenntarthatóan semmiképp. Nem lehet mindenki jogász, sem menedzser, sem pedig médiasztár. Profivá válhat viszont akár jelenlegi szakmájában, akár valami másban, amivel kapcsolatban szenvedélyt érez, ha igazán akarja, ha tényleg elkötelezett. Nem azonnal, nem egy-két év alatt, hanem jelentős energiabefektetés után. 

Amikor a Tudatos Vezetés blogot indítottam, nem volt semmi elvárásom, elképzelésem. Azelőtt pár hónappal még azt se tudtam, mit jelent az, hogy blog. Aztán meglepődve örültem, amikor havonta pár száz, később pár ezer olvasást regisztrált a Google Analytics. Lassan százezer oldalmegtekintésnél tartunk. Persze ez semmi, ha egy portál forgalmához hasonlítjuk, de óriási szám, ha ezt az érdeklődést kevesebb mint 300 db vezetéssel kapcsolatos cikk vonzotta magához.

Most viszont van vízióm. Szeretném, hogyha öt év múlva arra a szintre jutnánk, hogy azok, akikről bejegyzés született Csináld utána! blogon, büszkék lennének erre. Addig még hosszú az út, már csak a képesség, az akarat és a kitartó munka megfelelő kombinációjára lesz szükség.

1 megjegyzés:

  1. Szép indítás, köszönöm szépen! Elolvastam. RSS-esltem!

    Fagzurens

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.