2010. május 22., szombat

(A blog eredményei az első 2 hónap alatt)


Gondoltam, zárójelben megosztom kedves olvasóimmal, mit sikerült közösen elérni a blog létezésének első két hónapja alatt. Amikor elkezdtem, fogalmam se volt arról, hogy bárkit is érdekel-e majd.

A blognak eddig 200 olvasója (teljesen egyedi látogatója) volt, akik több mint 500 látogatást tettek és közel 1000 oldalt tekintettek meg. A látogatások 60%-a visszatérő vendégtől származott.

Meglepődtem rajta, hogy 12 országból regisztrált látogatásokat a rendszer.

A 21 cikkből legtöbb egyedi megtekintése a konfliktusok eszkalálódásáról szóló macskás bejegyzésnek volt. Ezt követte a két írás, ami arról szólt, hogy miért érdemes vagy miért nem érdemes megkülönböztetni a leadership és a management fogalmát. A negyedik legnépszerűbbnek az a cikk bizonyult, ami azt feszegette, hogy mit tanulhatnak a vezetők az etológustól.

Úgy tűnik, hogy a blog jelenlegi olvasói közül szinte mindenki az egyirányú kommunikációt preferálja, hiszen elenyésző a hozzászólások száma. Aki viszont vette a fáradságot, az érdemben reagált a felvetésekre. Próbáltam többször is kérdezni vagy megjegyzés írására felszólítani a bejegyzések végén, de nem hozott eredményt. Pedig mindannyian többet tudnánk tanulni, ha elindulna valamiféle interaktivitás.

Köszönöm a megtisztelő érdeklődést, igyekszem továbbra is érdekes témákat felvetni!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis blog, folytasd csak!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a visszajelzést és a bátorítást!

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy az olvasók között többen vannak, akik nem érzik elegendőnek a meglevő ismereteiket ahhoz, hogy megosszák másokkal, hogy mit gondolnak egy-egy témáról ("Halgattál volna, bölcs maradtál volna..." ??), de úgy tűnik, ez egyáltalán nem az érdeklődés hiányát jelzi.
    Mindenesetre jó visszaigazolva látni, hogy jól gondoltunk valamit, és ugyancsak jó érzés új dolgokat felfedezni, megérteni, amire eddig nem is gondoltunk.
    Az eddig itt töltött idő minden percét élveztem. Nehezemre esik visszafogni magam, hogy ne akarjam egy szuszra végigolvasni az egész blogot, hagyjak időt magamnak az "emésztésre". Köszönöm a rengeteg ötletet, átgondolnivalót. Ha csak töredékét sikerül hasznosítani, már akkor is megérte...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.