2014. május 16., péntek

Hogy áll a szervezeten belüli tudásmegosztás ma Magyarországon?

Tavaly tavasszal Dr. Obermayer-Kovács Nórával és Dr. Tomka Jánossal úgy döntöttünk, hogy megismételjük és kibővítjük az általuk 2005-2006-ban végzett tudásmenedzsment felmérést és választ keresünk a címbeli kérdésre. A több mint egy évig tartó kutatásunk az alábbi területeken igyekezett feltárni a helyzetet:

Vajon a hazai szervezetek/vállalatok stratégiai jelentőségűnek tekintik a tudást? Rendelkeznek tudásmenedzsment stratégiával? Vannak olyan kezdeményezések vagy projektek, amelyek segítik a munkatársak között a tudás megosztását? Hogyan változott az előző felméréskor már létező gyakorlatok és eszközök használati aránya? Mennyire épültek be a szervezetek mindennapjaiba az idő közben elterjedt új médiás információmegosztó eszközök? Befolyásolja a tudásmegosztó gyakorlatok használatát a szervezet mérete vagy tulajdonlása, illetve a válaszadók életkora vagy beosztási szintje? Mi motiválja az egyéneket a tudás megosztására? Milyen akadályokat és nehézségeket tapasztalunk?


A Szervezeti tudásmegosztás Magyarországon 2013/2014 című felmérés eredményeit 2014. május 28-án ismertetjük a KPMG Akadémia rendezvényén. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kutatási adatok értelmezésében segítséget nyújtó szakértők és vállalatvezetők közül négyen elfogadták meghívásunkat, és a prezentációval összekötött panelbeszélgetésen megosztják kapcsolódó gondolataikat az érdeklődőkkel: Dr. Bőgel György, a CEU Business School menedzsment professzora, Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója, Reményi Csaba, az Oracle Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Szabó László, a TEVA Magyarország Zrt. vezérigazgatója. A rendezvény résztvevői megkapják majd a felmérés összefoglaló kiadványát is.

A programon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, május 20-ig, ezen a linken. Az érdeklődőket várjuk szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.