2013. november 28., csütörtök

Egy IT cég titka, ahol nem 20% hanem 4% a fluktuáció

Megy a meeting
Az észak-karolinai központú, 13.700 főt foglalkoztató SAS szoftvercég számos "legjobb munkahely" listát vezet, és az iparági átlag töredéke a fluktuáció. A Huffington Post riportere nemrég járt náluk, azt kutatva, hogy miért ragaszkodnak vajon ennyire a kollégák a céghez. Nyolc juttatás jellegű dolgot foglalt össze beszámolójában:


1. Van céges ovi, és lehet együtt ebédelni a gyerekekkel, akik imádják a polip alakú hotdog-ot. Aki inkább magában táplálkozna, négy dotált étkezdéből és egy kávézóból választhat. Hétfőn friss gyümölcsöt, pénteken reggelit kapnak a dolgozók ingyen.

2. Annyi embert alkalmaznak, hogy ne kelljen alapbeállításban túlórázni. Persze néha összetorlódik a meló, de akkor is le tudják csúsztatni, hogy összességében heti 37.5 óra munkaidő jöjjön ki, rugalmas beosztásban.

3. Nem kell hazudozni, ha meg akarják nézni a kollégák a gyerek szereplését a suliban. A vezér úgy tartja, hogy az alkalmazottak nyugodtabbak és boldogabbak, ha jó szülőnek érezhetik magukat. Megbíznak a munkatársakban, hogy becsülettel el fogják végezni a munkájukat.

4. Épületen belül van minden, ami szem-szájnak ingere, a fodrásztól a tisztítón át a gyógyszertárig.

5. Minden évben rendeznek céges garázs- és gyerekruha vásárt. Mindenki beadja a közösbe a cuccokat, szétválogatják kategóriákba, és lehet ingyen választani belőle. Amit nem visznek el a kollégák, megy jótékony célra.

6. Mindenkinek van saját szobája, ajtóval, amit magára zárhat, ha koncentrálni akar. Szabadon lehet díszíteni, saját ízlésükre szabni a hangulatát.

7. Szuper sportközpont áll rendelkezésre.

8. Könyvcsere központ is van.


Érdekes kérdés ez, hogy meddig érdemes elmenni a munkatársak kényelmének biztosítása terén. Ismerve az amerikaiakat, a teljesítményelvárások is biztosan ott vannak a mérleg másik serpenyőjében. Ott elég könnyű valakitől megválni, ha munka helyett a lógást választja. A 4%-ból arra is lehet következtetni, hogy túl sok embernél biztos nem kell ehhez az eszközhöz nyúlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.